Welkom

Black Hills Country Band

De Black Hills Country Band heet u van harte welkom op hun website.

Op 01 juni 2015 is er een einde gekomen aan deze succesvolle band in het country circuit.

Sinds het ontstaan van de country band in 1982 zijn er zeer vele optredens geweest, ook buiten onze landgrenzen.  Vooral Nederland was een groot werk gebied, maar er waren ook optredens in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Het succes dankt de band vooral aan de inzet van de leden van de band, de trouwe fans, belangloze inzet van roadies en fanclub, en de organisatoren.

Black Hills Country Band was vooral bekend door hun variatie, zowel door de diverse instrumenten als hun zang.  Ze hadden een uniek repertoire, een hoog amusement en country gehalte waardoor het niet alleen voor de danser maar ook voor luisteraar interessant was om naar een optreden te komen.

Nu door het  overlijden van gitarist Leo is het einde van de band wat plotseling gekomen.  Leeftijd van enkele leden, de minder aantal optredens, nodige investeringen in materiaal en vervoer waren ook redenen om te stoppen.

We kijken terug op een rijk gevuld muzikaal leven en houden zeker de mooie optredens in gedachte.

Enkele leden gaan zeker door met muziek maken, weliswaar in andere vormen.

Hun muziek is nog steeds verkrijgbaar, alle CD's kunnen nog besteld worden.  Hoe te bestellen is terug te vinden op deze website.

 

Black Hills

In 1967 starten de Black Hills met amusement muziek.  Ze hielden dit vol tot eind jaren '80.  Country muziek was zo populair dat amusement optredens en een repertoire onderhouden te veel tijd innam.

IToen het wat minder werd met de optredens voor de country band, starten enkele leden weer met amusement muziek. 

Ook hieraan is nu een einde gekomen alhoewel enkele leden nog doorgaan met muziek maken.