Nieuws

04 sept 2015

Website van de fanclub is niet meer bereikbaar.  Mailen kan nog steeds.

01 juni 2015

Einde van succesvolle band in het country circuit

“Black Hills Country Band”     

Na het overlijden van gitarist/zanger Leo Drijkoningen heeft de band gezamenlijk besloten om te stoppen.   33 Jaar waren ze als country band on the road.

We koesteren de vele mooie optredens en die blijven we herinneren.

 Het overlijden van Leo heeft het stoppen van de country band versneld,  maar ook andere zaken zijn redenen voor het beëindigen.

De investeringen aan de installatie en vervoer,  het minder aantal optredens en de leeftijd van enkele leden van de band speelde ook mee in de beslissing. 

De groep vind het vooral erg voor de vele fans die met hart en ziel achter de band stonden en bijna een familiale band hadden met elkaar.

Weer valt iets wat gezellig was en sociale contacten onderhield weg. 

Toch zullen fans ook begrijpen dat de talloze opofferingen die de band heeft gedaan in het verleden om mooie, gezellige middagen en avonden te verzorgen, goede muziek te maken, veel energie kost.

De band leden hebben nu meer tijd om aandacht te schenken aan familie en privé zaken.

Enkele bandleden gaan verder met hun hobby muziek maken en zal je hier en daar nog weleens tegenkomen. 

Vooral dank aan allen die naast en in de band hebben meegewerkt aan de talloze successen.  Zonder hen was dit succes niet mogelijk geweest. Denk hierbij aan roadies en fanclub bestuur, vroegere muzikanten van de Black Hills C.B. en de vele organisatoren. 

Gelukkig hebben we wel de muziek opnames en het is mogelijk om hiervan nog te genieten, alle CD’s zijn nog verkrijgbaar.

Voor hoe je deze kunt bestellen verwijzen we naar onze website www.blackhills.be 

Het spreekwoord zegt, “niets blijft duren” en zo is het niet alleen voor het leven van alle mensen maar ook voor de Black Hills Country Band.

 Black Hills Country Band

20 mei 2015 Alle optredens Black Hills Country Band geannuleerd.

Door het overlijden van Leo, gitarist/zanger van de band zijn alle optredens geannuleerd.

Een harde en moeilijk beslissing voor de band die toch vele fans mooie avonden en middagen heeft bezorgd.

 18 mei 2015 Avondwake Leo Drijkoningen.

Bedankt voor het medeleven bij het overlijden van Leo.  Een enorme troost is te zien hoe populair Leo was en ook gewaardeerd werd door vele muzikanten.

40 jaar on the road met de Black Hills, prachtige tijd en dat moeten we koesteren.

Er is donderdag avond 21 mei 2015 om 19.00 uur een avondwake in de Dekenale Kerk Sint-Trudo te Peer (B).  Aansluitend kan U hem een laatste groet brengen en de familie condoleren in het funerarium.

U kunt ook condoleren en meer gegevens vinden via de website van Jaeken uitvaartverzorging in Peer.  http://www.jaeken-peer.be/rouwberichten.asp

 15 mei 2015 Gitarist Leo overleden

Vandaag 15 mei is onze gitarist - zanger Leo Drijkoningen op 63 jarige leeftijd overleden.

Eerst en vooral gaan onze gedachte naar de familie, die we veel sterkte en moed wensen om dit verlies te kunnen verwerken. 

Leo heeft een zwaar hartinfarct gekregen met hartstilstand.  Hierdoor is hij coma geraakt en niet meer bij bewustzijn gekomen.

Het ging goed met Leo na zijn beroerte in 2014, en we hij speelde en zong weer als vanouds. 

Leo zijn grote passie was de fender telecaster gitaar waar hij elke dag mee bezig was.  Hij speelde 40 jaar bij de Black Hills, de band die eerst amusement muziek maakte en nadien country.  Het was voor Leo een hele aanpassing maar hij deed dit fantastisch. 

Hoe de band verder gaat na dit grote verlies is nog niet bekend.

02 november 2014

Bij het bekijken van de agenda is het wel te zien, er zijn weinig optredens.

Black Hills Country Band wil wel verder met real country music.  Muziek waar zeker op gedanst kan worden maar ook naar geluisterd kan worden.  Country music is tijdloos en menig hoort graag de traditionele songs.  Het is onmogelijk om alle country nummers te leren die in de diverse dansclubs worden ingestudeerd.  Toch zijn er voor elke dans tientallen nummers die ook bruikbaar zijn, maar je moet het ritme herkennen en dat is dikwijls moeilijk.

Boek de Black Hills Country Band, een betaalbare band, overleggen over prijzen is zeker mogelijk.  Je hebt een band met een rijke ervaring in de country music en met nog zeer vele fans.

01 oktober 2012 - Nieuwe CD - "Some of the best  vol. 2"

Tijdens onze uitverkochte jubileum avond (30 jaar Black Hills Country Band) van 29 september is er een nieuwe CD en een jubileum boek uitgebracht. 

 De titel  van de CD is  “Some of the best vol. 2” 

De CD is de opvolger van de voorgaande “Some of the best “ CD uitgebracht in het millennium  jaar 2000.

Op de CD songs die eerder opgenomen zijn en momenteel door de band gebracht kunnen worden.

Het is een gevarieerde mix geworden van verschillende stijlen uit het breed repertoire van de band.

Zowel de luisteraar als dans liefhebber zal aan deze CD veel plezier hebben.

Onder de 16 nummers van de CD zijn er ook enkele live opnames, hier komt de kwaliteit van de band helemaal tot zijn recht.

Daarnaast is er ook een jubileum boek verschenen uitgebracht door de fanclub.  Een prachtig geïllustreerd boek met hierin de geschiedenis van 45 jaar Black Hills en 30 jaar Black Hills Country Band.

CD is verkrijgbaar bij elk optreden of U kunt de CD bestellen via mail : (info:blackhills.be). De prijs is 10,00 euro en inclusief verzending 12,50.  Gegevens i.v.m. betaling zie verder in deze nieuws rubriek met hoe verkrijgen van CD.

 Ook het mooie Jubileum Boek is verkrijgbaar, alleen op bestelling.  Bestellen kan via de fanclubstand tijdens optredens of e-mail: (fanclubblackhills@yahoo.com).  De Prijs van de  full-color uitvoering is 12,50 euro (inclusief verzending 15 euro) en de zwart-wit uitvoering kost 5,- euro (inclusief verzending 7,50 euro)  

30 september 2012 - Schitterende jubileum avond !

Muzikale leven van de Black Hills en Black Hills Country Band werd zaterdag 29 september gepresenteerd in een uitverkochte zaal Gemeenschapscentrum de Kroon in Kaulille-Bocholt.

 Reeds 45 jaar is de groep op pad met amusement en country muziek zodat ze voor die avond konden putten uit een rijk repertoire.

De avond was zeer gevarieerd wat betreft muziek opbouw en de spontane aankondigingen van de nummers werd zeer gesmaakt.  Ook zong het publiek geregeld mee met herkenbare songs, vooral de laatste nummers, kampvuur en Tom Dooley overtrof alles.

 Door de fanclub van de band is een prachtig jubileum boek uitgebracht, een geschenk voor alle aanwezigen.  In dit boek een overzicht van gebeurtenissen en anekdotes van de voorbije 45 jaar.

 Tevens werd aan de band de 13de CD,  “Some of the best Vol 2” uitgereikt, een verzamel album van muziek opgenomen in de voorbije jaren.

 De avond verliep schitterend, met een prachtig geluid.  Aan de reacties achteraf te horen was het talrijk opgekomen publiek zeer tevreden .

 Door de voorzitter beheerraad de Kroon, gedeputeerde Jean-Paul Peuskens en schepen Nicole Ketelbuters werd een geschenk uitgereikt aan de bandleden en werd waardering uitgesproken voor de werking van de hele band.

 En de band houdt er nog niet mee op. Ze moeten door vanwege de vele fans.  Als de gezondheid het toelaat kunnen ze dat nog jaren.

 Op de foto boven de band in een akoestische versie van het kampvuur, onder Jack even op het podium.

 

 *05 aug 2012 - Het repertoire tijdens optredens

U kunt meewerken aan de playlisten van de Black Hills Country Band. Wilt U bepaalde songs horen, laat het even weten via info@blackhills.be

De aanvragen worden dan op het programma geplaatst.  Aanvragen moeten een week voor het optreden bekend zijn.

*Hoe CD's of CD/DVD verkrijgen !

Alle CD's alsook de DVD/CD Twenty Five zijn steeds verkrijgbaar via optredens.  Elke optreden is onze fanclub met een rijk gevulde stand aanwezig,  waar nog steeds alle CD's van de band te verkrijgen zijn.

U kunt ook een of meerdere van deze CD's of DVD via storting bestellen.

DVD/CD kost 16.50 en de CD's kosten 12.5 euro (inclusief verzendkosten).

Storten kan op  rekeningnr. - Voor België: BIC:   GEBABEBB -  IBAN:  BE60 0010 2974 9370  BNP Paribas Fortis en voor Nederland op 44-16-89-493 ABN-AMRO Valkenswaard beide  t.n.v. Frans Goossens. 

Vermeld zeker het adres waarnaar de  CD gestuurd moet worden, een mailtje op voorhand sturen is zeker aanbevolen.

Pas op: In de dvd box zit zowel de DVD als CD en dit voor 14 euro  (inclusief verzenden 16,5 euro)

* Wat betekenen de toegangscodes A, B etc... bij de agenda ?

Van de posterijen mogen we geen prijzen vermelden in ons fanclubmagazine. Daarom zetten we, waar mogelijk, bij de optredens een toegangscode, zodat onze leden toch een idee krijgen van de toegangsprijzen.

G=Gratis / A= tot 2,5 euro / B=tussen 2.5 en 5 euro / C = tussen 5 en 7.5 euro / D = tussen 7.5 en 10 euro / E = meer dan 10 euro

De codes houden geen rekening met een eventuele korting. In de praktijk betekent dit, dat in sommige gevallen de toegangsprijzen nog iets lager uitvallen op vertoon van de fanclubcard.

  * Kijk eens naar de site van de fanclub:

 Kijk eens naar de home pagina van de fanclub, een schitterende verzorgde site. Onze fanclub, nu onder de leiding van voorzitter Ad van Hoof, bestaat sinds 1984.

Hij met zijn team doet ontzettend veel werk om al de fans op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van de band.

Ad heeft ook een gastenboek waar je het een of ander kwijt kan.  Door dit in te vullen weten we wat er leeft onder de fans. Ad zet regelmatig foto's op de website, neem eens een kijkje.

  * Eerste optreden Black Hills 22 april 1967:

 Het eerste optreden van de Black Hills was op zaterdag 22 april 1967 in zaal Heuvelheem te Bocholt.

De band bestond toen uit Jaak en Jan Cox, drummer en bassist, Antoine Dejong, orgel en François Goossens, onze nog steeds Blackhiller speelde slaggitaar en zong.

Dit eerste jaar had de band 42 optredens, wat zeer veel is voor een toch onbekende band. De rede hiervoor is vlug gevonden.   

In Belgie gaf iedereen een ton (drinkfeest) ongeveer 14 dagen voor het trouwfeest. Op deze drinkfeesten ging het er gezellig aan toe, en DJ's bestonden toen nog niet.  Altijd verzorgde een band de muziek.

De eerste repetities vonden plaats omstreeks november 1966. Deze vonden plaats op enkele oude radio's.

Alles in het begin is te danken van de familie Cox, en vooral moeder Cox was een muzikaal talent. Mooie tijd, maar jaren komen en jaren gaan.